Розробники ПЗ та спеціалісти ІТ-індустрії покидають Грецію через фінансову кризу. Як повідомляє видання ZDNet, зараз ринок високих технологій у Греції став практично мертвим.

За останніх 5 років із Греції виїхали до інших країн світу майже 200 тисяч людей віком до 35 років. Це переважно спеціалісти фінансового та ІТ-сектору. Як зазначають самі переселенці, в інших країнах світу вони можуть розраховувати на зарплату в три рази вищу ніж в Греції та відсутність затримок.

За даними дослідження, середня зарплата провідного розробника у Греції складає від 2,600 до 3,200 євро. При цьому, майже у всіх грецьких компаній майже відсутній будь-який кар'єрний ріст. Саме відсутність перспектив змушує більшість молодих людей змінювати країну.

Читайте також: Референдум в Греції: країна проти умов кредиторів

Переважно грецькі спеціалісти обирають США, Канаду або провідні європейські держави. Згідно дослідженню аналітиків, половина грецьких емігрантів не збирається повертатися додому.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Експерти запевняють, що в майбутньому ситуація навряд буде змінюватися, адже вже сьогодні 7 з 10 випускників університетів Греції хочуть поїхати працювати за кордон.