Керівництво армії США планує скоротити близько 40 тисяч військовослужбовців протягом найближчих двох років. Під скорочення також потраплять 17 тисяч цивільних службовців, які працюють в армійських структурах.

Про це повідомляє USA Today.

Звільнення пов'язані з обмеженням виділених коштів. Таким чином, до кінця 2017 штатний склад армії США скоротиться до 450 тисяч військовослужбовців.

У 2012 році, в розпал збройних конфліктів в Іраку і Афганістані, в американській армії служили 570 тисяч військових. Наразі кількість військовослужбовців становить близько 490 тисяч людей.

Командування сухопутних військ відмовилося коментувати інформацію про скорочення.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Раніше Пентагон заявляв про серйозні скорочення сил за кордоном. На початку цього року помічник міністра оборони Дерек Шоле оголосив, що США скоротять кількість своїх військових баз в Європі. Це має заощадити до 500 млн. доларів на рік. За його словами, 15 військових об'єктів повернуть в користування європейським країнам.

Читайте також: США змогли навчити боротися проти терористів лише 60 сирійців

Кілька тисяч американських військових і цивільних співробітників, за його словами, повернуться на батьківщину, в основному з Великобританії та Португалії. На всю процедуру піде кілька років.

Програма скорочення стосуватиметься військових контингентів у Бельгії, Німеччині, Італії і Нідерландах.