Велика кількість компаній у Китаї повідомила про припинення торгів на біржі. За останні три тижні китайський фондовий ринок обвалився на 30%. Загальна сума втрат складає близько 3 трильйони доларів.

Про це повідомляє Reuters.

Китайська біржа відкрилася із мінімальною кількістю торгів. Майже половина компаній їх призупинила, щоб захистити себе від кризи.

Наразі 1300 компаній в країні повідомили про припинення торгів. 8 липня індекс шанхайської біржі обвалився майже на 7%, а Гонконг втратив близько – 4,74%.

Вартість більшості цінних паперів упала. Їх не спинили навіть спроби держави стабілізувати ситуацію. Урядові інвестори скуповують акції у китайських ринкових гігантів – PetroChina та Sinopec. Це робиться для того, щоб загальмувати падіння.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Однак навіть можливість скуповувати акції найбільшими брокерськими компаніями за наказом держави почала істотно зменшуватися.

Експерти попереджають, що процес падіння зупинити не вдасться, навіть попри зусилля китайської влади.

Читайте також: Російський рубль обвалився через падіння цін на нафту

"Почалася паніка, проте незалежно від того, що влада будуть робити – це не зупинить процес падіння", - пояснив економіст Credit Suisse Донг Тао.

Наразі падіння фондової біржі є наймасштабнішим скороченням у Китаї за 23 роки.

Нагадаємо, Китай визнали лідером світової торгівлі за підсумками 2013 року. Він вперше очолив рейтинг та обігнав США. Загальний обсяг імпорту та експорту Китаю склав 4,16 трлн. доларів.