Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти екс-депутата Верховної ради Ірини Фаріон.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"15 жовтня 2014 на мітингу націоналістичного характеру, що пройшов у Києві, депутат Верховної Ради України Ірина Фаріон публічно, в тому числі з використанням засобів масової інформації, виступила з деструктивними і насильницькими закликами до дій, що спонукає знищувати Росію як державу і росіян як групу осіб за національною ознакою", - йдеться в повідомленні.

Фахівці в Росии провели комплексну психолого-лінгвістичну судову експертизу. За її результатами слідчі підтвердили, що заяви Фаріон спрямовані проти інтересів держави.

Жінку звинуватили в підбурюванні до скоєння вбивств, а також у порушенні ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Матеріал по темі: На Ківалова завели кримінальну справу за сепаратизм

Ірина Фаріон- український мовознавець, політичний і громадський діяч. Член політради ВО "Свобода", народний депутат України сьомого скликання, кандидат філологічних наук, доцент НУ "Львівська політехніка".

У червні 2011 Фаріон заявила, що імена "Ваня і Міша є суржиком, який паплюжить українську мову". Пізніше у Львові на її вимогу звільнили водія маршрутки за відмову відключити радіо з піснями російською мовою. А в червні 2013 року вона звернулася до СБУ та звинуватила 148 нардепів у державній зраді за пропозицію визнати Волинську трагедію.

Нагадаємо, що російська влада вже більше року утримує у в'язниці українського режисера Олега Сенцова, якого звинувачують у співпраці з "Правим сектором" і спробах організації терактів на території півострова Крим. Українську льотчицю Надію Савченко звинуватили у вбивстві російських журналістів.