У московському аеропорту "Внуково" рій бджіл атакував авіалайнер. Він вилітав з Москви до Санкт-Петербургу.

Про це повідомляє "Комсомольська правда".

"Звідки взялися бджоли, встановити не вдалося. Комахи, як ви розумієте, ні перед ким не звітуються", - заявила прес-секретар "Внуково" Олена Крилова.

Цей випадок, за її словами, ніяк не вплинув на роботу аеропорту.

Після завершення посадки на рейс Москва-Петербург, коли двері лайнера вже були закриті, рій бджіл обліпив фюзеляж літака і кілька ілюмінаторів з лівого борту.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

На місце події викликали машини "швидкої", але їхня допомога не знадобилась. Співробітникам аеропорту вдалося відігнати бджіл. У результаті, ніхто не постраждав, а літак вилетів до Петербурга з мінімальною затримкою.

Історія з атакою бджіл на літак викликала резонанс у пресі та блогах. Професор кафедри агрокультури і бджільництва РГАУ ім. Тімірязєва Анатолій Кочетов припустив, що рій мігрував і випадково з'явився на території аеропорту.

Читайте також: Бджола спричинила позапланову посадку літака

"Зараз у нас в Підмосков'ї з'явилося багато бджолярів-аматорів, які просто не "завантажують" своїх комах роботою, не розвивають пасіки. Тому бджоли і починають мігрувати", - зазначив він.

Бджоли, за його словами, дуже люблять тишу, а літак вони атакували саме як джерело шуму.

Він додав, що "рій ніколи не нападе на людину, якщо вона не буде вести себе агресивно".