Китайський фотограф показав, яку данину платить його країна за прогрес. Ці знімки принесли йому нагороду в міжнародному конкурсі в сфері фотожурналістики World Press Photo.

Серія робіт Lu Guang під назвою "Прогрес і забруднення довкілля" буквально жахають.

"Викиди вугільної шахти і переробного комбінату пошкодили навколишню екосистему, і влада, намагаючись поліпшити пейзаж, розташувала на колишніх лугах скульптури овець", - пише блогер sergeydolya у себе в ЖЖ.

Через забруднену екологію у Китаї народжується інвалід кожні 30 секунд. Лише менш ніж у 1% великих китайських міст якість повітря відповідає стандартам ВОЗ. Про це свідчить дослідження Азіатського банку розвитку. Також міністерство охорони довкілля Китаю підтвердило, що 40% джерел вже не придатні для пиття і що в окремих районах з'явилися вогнища поширення ракових захворювань.

Читайте також: Слов'янськ під час та після окупації (фото)

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Проте роботи задля поліпшення ситуацію не ведуть. Шкідливі заводи після закриття все-одно продовжують працювати.