У Росії ЗМІ забороняють згадувати "Правий сектор" або його лідера Дмитра Яроша без слова "фашистський". Також заборона стосується будь-яких згадок про самогубства.

Про такі нововведення розповів власник порталу "Луркоморье" (Lurkmore) Дмитро Хомак в інтерв'ю журналу "Фокус".

Так, за його словами, Роскомнагляд розіслав у редакції інтернет- та друкованих видань меморандуми, у яких забороняли згадувати самогубства. Особливо це стосується суїцидів, які були здійснені хворими на рак.

Читайте також: Греція знову просить у ЄС кредит

Є ще і другий меморандум, де забороняють згадувати "Правий сектор" і особисто Дмитра Яроша без додавання епітетів "фашистський", "нацистський", "заборонена в Росії екстремістська організація".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"За порушення загрожували позбавляти ліцензії та закривати видання. По голові їм настукали, потім документ відкликали, але сам по собі момент тривожний", - розповів Хомак.