У справі "Україна проти Росії", яку розглядають у Міжнародному суді в ООН, Генеральна прокуратура незабаром представить нові докази.

Відповідні дані оприлюднені на офіційному ресурсі президента.

За словами Юрія Луценка, загальний обсяг зібраних матеріалів вражає – вони розміщені у 800 томах. Він зазначив, що близько 300 із них засекречені.

У ході слідства, Генпрокуратура провела допити 1400 потерпілих, а близько 2 тисяч очевидців давали свідчення у справі. Крім того, додатково організовані 1800 судових експертиз, а кількість отриманих речових доказів складає 10 тисяч одиниць.

Луценко додав, що вдалося також знайти зразки російського озброєння та техніки – підрозділи ЗСУ захопили їх під час бойових дій.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Генпрокурор підсумував, що у відомстві вже підготували цілу низку обвинувальних актів, в яких йдеться про причетність РФ до створення терористичних організації. Всі ці документи найближчим часом відправлять на розгляд суддів.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль заявила, що Кремль намагатиметься проігнорувати вирок суду в Гаазі, тому потрібно посилити обмежувальні заходи.