В Києві створили мобільні спецгрупи, які "полюватимуть" на осіб, що знищують первоцвіти та рідкісні рослини.

Про це повідомляють на офіційному сайті КМДА.

Ці заходи започаткував "Київзеленбуд" у рамках загальнодержавної операції "Первоцвіт". Передбачається патрулювання та виявлення факту знищення весняних квітів.

"На підприємствах КО "Київзеленбуд" створені мобільні патрульні групи з виявлення фактів знищення ранньоквітучих рослин (різні види шафранів, крокуси, підсніжники, білоцвіт, сон-трава, черемша тощо). До мобільних патрульних бригад залучені працівники Державної екологічної інспекції, Державної лісової інспекції та ГУ Національної поліції у м. Києві. Бригадири мобільних патрульних служб щотижня звітують про проведену роботу, кількість виявлених порушень, збитки та вжиті заходи щодо відшкодування цих збитків", - йдеться у повідомленні столичної міської адміністрації.

Наголошується, що більшість із цих квітів занесені до Червоної книги України та являються зникаючими видами. За знищення чи продаж таких рослин передбачається стягнення штрафу від 9 до 24 неоподаткованих мінімумів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", перші проліски зацвіли на території музею імені Володимира Короленка у Полтаві.