Глава "Приватбанку" Ігор Коломойський ініціював арбітражний суд проти Росії за втрачені інвестиції в Криму.

Таку заяву оголосив прес-секретар української кредитної організації Олег Серга. Повідомляє РБК.

За угодою, яка існує між Україною та Росією з 1998 року, суперечки, ініційовані інвесторами цих країн, можуть розглядатися саме арбітражним судом.

Судова інстанція керуватиметься Арбітражним регламентом Комісії ООН з прав міжнародної торгівлі. Це означає, що сторони, у тому числі Росія, погодилися взяти участь у розгляді, уклали арбітражну угоду і призначили суддів.

Матеріал по темі: "Ощадбанк" подав позов проти Росії на 15 млрд грн

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Справу розгляне постійний третейський суд в Гаазі. Суму позову і розмір втрат банку в Криму Серга не уточнив.

Нагадаємо, що "ПриватБанк" - найбільший комерційний банк України - займає близько 15% всієї банківської системи країни.

У березні минулого року Росія анексувала півострів Крим, де знаходилось 337 відділень банку. На нього припадало 30% загальної депозитної бази розташованих в регіоні банків.

Нагадаємо, що у середу, 8 липня, стало відомо, що державний "Ощадбанк" подав позов проти Росії у зв'язку зі збитками від анексії Криму на суму 15 млрд грн.