У Білорусі працівники міліції масово затримують журналістів, щоб не дозволити розповсюдження інформації про мітинги "дармоїдів".

"Сьогодні, 18 березня, білоруські правоохоронці затримали декількох журналістів незалежних видань", - повідомляє сайт DW.

Очевидно, що у міліцію надійшов наказ затримання активістів протесту декрету №3.

Сьогодні у Борисові затримали кореспондентів каналу Белсат Ольгу Чайчіц і Сергія Ковальова. Причиною затримання назвали перевірку документів, яка тривала декілька годин.

Потім журналістів відпустили.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У Кобрині міліціонери затримали Алеся Левчука і Мілану Харитонову, що вели репортаж з маршу "дармоїдів". Наразі їх телефони вимкнені.

Зафіксовано кілька випадків зупинки автомобілів "небезпечних" журналістів. При цьому причини називали найрізноманітніші: від перевірки документів, що затягувалась на кілька годин, до перевірки авто на факт викрадення.

За час проведення маршів проти скандального декрету у Білорусі заарештували 25 журналістів.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", "Живе Білорусь!" та "Слава Україні!" - акція протесту пройшли у Мінську.