Поняття "сицилійська мафія" та "хрещений батько" більше не тотожні. Причиною цього став архієпископ Сицилії Мікеле Пеннізі.

Священнослужитель видав декрет, яким забороняє членам організованих злочинних груп брати участь в таїнстві хрещення і ставати хрещеними батьками, передає агентство AFP.

За його словами, мафіозі спаплюжили звання хрещеного батька і почали використовувати його, аби додати собі авторитету та респектабельності, проте злочинність і церква, на переконання Пеннізі, – "абсолютно несумісні".

Цікаво, що в архідієцезію Монреалі, де служить Мікеле Пеннізі, входить село Корлеоне. Там, як відомо, за сценарієм легендарного фільму "Хрещений батько" Френсіса Форда Копполи народився Дон Корлеоне.

Французькі журналісти зазначають, що в лютому архієпископ неабияк розгнівався на одного зі священиків своєї єпархії. А все тому, що той дозволив стати хрещеним батьком сина одного з відомих місцевих мафіозі Тото Ріїни.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У 2008 році Мікеле Пеннізі погрожували бандити за те, що той заборонив відспівувати в церкві відомих гангстерів. У той же час він завжди наголошує, що двері храму відкриті для тих, хто готовий щиро розкаятися у злочинах.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", в Італії правоохоронці провели спецоперацію з конфіскації майна у сицилійської мафії "Коза Ностра" загальною вартістю 13 млн. євро.