Міністерство фінансів Греції повідомило, що банки в країні будуть закриті до 13 липня. До цього ж часу збережеться і чинне обмеження на зняття готівки в банкоматах на суму 60 євро в день. Це стосується карток, що видані грецькими банками.

Про це повідомляє ВВС.

Ці обмеження в країні ввели ще 29 червня після провалу переговорів про отримання міжнародної фінансової допомоги. В обмін позикодавці вимагали від Греції чіткої програми реформ і заощаджень.

У Брюсселі заявляють, що все ще чекають "всеосяжних і реальних реформ", які дозволили б Греції залишитися в зоні обігу євро. Раніше грецький прем'єр-міністр Алексіс Ципрас заявляв, що обіцяє дати конкретні пропозиції економічних реформ вже 9 липня.

У той же час Європейська комісія, Європейський центральний банк і Міжнародний валютний фонд попереджають, що Греція може збанкрутувати, якщо 12 липня не буде досягнута угода. Саме на цей день призначено новий надзвичайний саміт лідерів країн єврозони, присвячений грецькій кризі.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

У Євросоюзі мають намір зробити все можливе, щоб зберегти Грецію у складі зони євро.

Читайте також: Греція знову просить у ЄС кредит

30 червня Греція не змогла виплатити МВФ суму в 1,6 мільярда євро на обслуговування свого боргу. Уряд країни заявив, що не має таких коштів, але відмовилося прийняти суворі умови економії, яких вимагають міжнародні кредитори. 20 липня Греція повинна виплатити 3,5 мільярда євро на обслуговування свого боргу перед Європейським Центробанком. Невиплата цієї суми практично означатиме дефолт грецької держави і може призвести до вимушеного виходу з зони євро.