У канадському Ванкувері відбулись щорічні змагання хакерів Pwn2Own 2017, де спеціалісти на очах сотень глядачів зламали найпопулярніші операційні системи Windows та MacOS.

За інформацією TechWorm, команда Qihoo360 отримала доступ до конфіденційної інформації умовного власника ОС від Apple, за що отримала винагороду у розмірі 10 тисяч доларів. Цей подвиг повторили хакери з Chaitin Security Research Lab, але іншим способом, та отримали таку ж суму.

По 15 тисяч доларів заробили спеціалісти з 360 Security та Team Sniper за злам операційної системи від Microsoft.

Крім того, хакери показали, як зламати популярні веб-переглядачі, і за це їм заплатили ще більше. На 55 тисяч доларів багатшими стали Team Sniper та Sword Team, завдяки зламу Microsoft Edge. Chaitin Security вказала на вразливість Mozilla Firefox, а 360 Security знайшла проблеми із Safari. Обидві команди отримали по 35 тисяч доларів.

Pwn2Own є щорічним турніром, який з 2007 року проводять в рамках конференції з інформаційної безпеки CanSecWest. Учасник має за певний час зламати певну програму, ОС або пристрій, вказати розробникам на вразливість та отримати гроші.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", корпорація Amazon випустила голосового помічника Аlexa для iOS.