Сьогодні Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії почне розгляд кримінальної справи українського режисера Олега Сенцова. Його звинувачують у скоєнні терористичних актів у Криму.

Про це повідомляє агентство ТАСС.

Попереднє слухання призначене на 10 годину за московським часом.

"Воно буде проводитися суддею одноособово у закритому судовому засіданні за участю сторін", - зазначив прес-секретар суду Альона Катькало.

Сенцов, за даними слідства, нібито створив терористичний товариство. Воно діяло на території Криму і було структурним підрозділом організації "Правий сектор".

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Головною його метою була дестабілізація органів влади півострова.

За даними російської Генпрокуратури, учасники терористичного товариства навесні минулого року вчинили в Сімферополі два теракти: підпалили офіси громадської організації "Російська громада Криму" і регіональне відділення "Єдиної Росії". Також вони нібито готувалися підірвати пам'ятник Леніну.

Читайте також: Заарештований Сенцов лишиться під вартою до 11 липня

Обвинуваченим загрожує до 10 років позбавлення волі.

Крім Сенцова, в підготовці теракту в Криму Росія звинувачує Олександр Кольченка. Інших фігурантів справи, Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія, вже засудили на сім років кожного.