Малайзійська делегація наполягає на створення міжнародного розслідування по справі збитого Боінга-777 у липні минулого року. Відповідний проект вже оприлюднила Рада безпеки ООН.

"Радбез ООН повинен сформувати міжнародний трибунал з єдиною метою - домогтися судового переслідування тих, хто несе відповідальність за злочин, пов'язаний зі збитим літаком авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс MH17 17 липня 2014",- йдеться в тексті документа.

Малайзія вважає, що створений трибунал стане головною запорукою неупередженого розслідування. Також малайзійська делегація вважає, що ситуація із Боінгом стала справжньою світовою загрозою.

Читайте також: Нідерланди визначили замовників катастрофи МН17

Раніше Малайзія вже підтримувала ідею створення міжнародного трибуналу для винних у падінні Боінгу.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Нагадаємо, що російська сторона не підтримала проект по створенню трибуналу. В офіційному зверненні Москва заявила, що їх влаштовує ідея створення трибуналу, так як розслідування інциденту не завершено.