Голова "Держінвестпроекту" Владислав Каськів вивів близько 255 млн. гривень на латвійські рахунки кіпрських компаній.

Про це повідомила начальник Управління із забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом, Олена Тищенко під час брифінгу в Міністерстві внутрішніх справ.

"Ще одна справа – це "Держінвестпроект", Владислав Каськів, який вивів на латвійські рахунки кіпрських компаній близько 255 млн гривень", - зазначила вона.

Він, за словами Тищенко, платив по 62 мільйони гривень за акції однієї і тієї ж української компанії, але двом різним суб'єктам одночасно.

Правоохоронці вже встановили взаємозв'язок між фактами перерахувань коштів і певними компаніями в Нікосії, столиці Республіки Кіпр.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Україна та Латвія спільно розслідуватимуть мільярдні оборутки Курченко

Нагадаємо, Каськів фігурує в декількох кримінальних провадженнях в Україні. Перше справа про зловживання керівників Державного підприємства "Нацпроект Повітряний експрес". Їх звинувачують у придбання землі за завищеною вартістю та розміщення коштів на рахунках підприємства, що має ознаки фіктивності, та збанкрутілого банку.

Іншу справу, де фігурую Каськів, відкрили за часів Януковича. Вона стосується заволодіння бюджетними коштами працівниками Держагентства інвестицій.