6 липня російські поліцейські затримали командира підрозділу повітряної розвідки самопроголошеної "ДНР" Дмитра Лисаковського на прізвисько "Гудвін"у Москві.

Про це повідомляє Медуза.

Правоохоронні органи підозрюють Лисаковського у причетності до рейдерського захоплення особняка на Гоголівському бульварі в 2011 році. Тоді терорист працював юристом і мав прізвище Коцубанов, а псевдонім взяв перед поїздкою на Донбасс. Обвинувачення йому висунили особисто.

Сепаратиста Лисаковського мали кинути за грати, але суд відпустив його під домашній арешт – "враховуючи, в тому числі, заслуги обвинуваченого перед "ДНР". Від надання свідчень Лисаковський поки відмовився і заявив, що не визнає провини.

Силовики з'ясували, що на окупованому Донбасі Лисаковський командував загоном повітряної розвідки, оснащеним безпілотниками, крім того, називав себе "офіційним представником "ДНР" при ООН" та "першим секретарем Верховної ради Новоросії". Зараз він пише у своєму блозі про необхідність розширення карти бойових дій на Одесу та Харків.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Матеріал по темі: Росіянина відправили в "ЛНР" заради військового квитка

Нагадаємо, на початку квітня в Санкт-Петербурзі ФСБ затримало так званого "екс-міністра оборони ЛНР" Олега Бугрова за постачання "уживаних і контрафактних труб".