Хакери атакували зенітні ракетні комплекси Patriot, передані на час туркам Німеччиною.

Зловмисники встигли задати декілька команд ракетному механізму, однак які саме, поки невідомо.

Про це повідомив журнал Behoerden Spiegel.

Експерти припускають, що хакерам вдалося зламати систему через два слабкі місця в програмному забезпеченні. По-перше, причиною могла стати система SSI, яка передає дані між пусковою установкою і командним пунктом в режимі реального часу. Другим вразливим місцем могла стати система наведення зенітних ракет, яка обмінюється інформацією з боєприпасами.

Читайте також: У Туреччині закликають до вбивства геїв

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Через зазначені недоліки хакери могли захопити повне управління над ракетним комплексом або викрасти з нього всі дані, вважають фахівці.

Нагадаємо, зенітні ракетні комплекси Patriot встановлені на території Туреччини з 2012 року. Німеччина передала їх туркам, коли в сусідній Сирії почалася громадянська війна і прикордонну турецьку територію почали періодично обстрілювати.

Також нагадаємо, що зенітні комплекси Patriot можуть стріляти на відстань до 180 кілометрів і одночасно утримувати на прицілі до 125 цілей, в тому числі і до 6 цілей, що летять у повітрі, на швидкості до 2 тисяч метрів в секунду.