В Україні заснували фабрику по виробництву берців для воїнів АТО.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповів радник президента, глава волонтерського центру "Крила Фенікса" Юрій Бірюков.

"І апарати там знайомі, і тести як у Туреччині. Так, частина з них зроблена самим співробітниками заводу - чудеса радянської інженерної думки в дії. І перевірка на стійкість до води і стирання матеріалів, електропровідність, фортеця носка, розрив підошви. Півтора десятка тестових апаратів", - пише він.

Особливість цієї фабрики в тому, що в ній є електронна перевірка якості кожного черевика. Це дозволяє випускати тільки якісну продукцію для українських військових.

"І більше того - виробничий серійний номер буде інтегрований в нову систему комп'ютеризованої логістики ЗСУ", - пише Бірюков.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

У вересні він відвідав найбільшу європейську фабрику з виробництва спеціалізованого взуття YDS, де перейняв всі необхідні технології для якісного виробництва військової форми.

Матеріал по темі: Опублікували фото експериментальної форми для бійців АТО

Нагадаємо, що раніше можливість закуповувати військову форму мало тільки Міністерство оборони, але нещодавно чиновники домоглися того, що до цього процесу тепер мають доступ інші підприємства, зокрема, волонтерські. Бірюков зазначив, що система наскрізного контролю та фіксації виробничого процесу буде умовою для участі на тендерах Міноборони.