Колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов має намір підготувати судовий позов до прокуратури Відня щодо чинного президента України Петра Порошенка і мера Києва Віталія Кличка.

Про це повідомляє австрійське видання Kurier.

Український екс-політик звинувачує главу держави і київського міського голову в укладення таємної угоди, що стосується нелегального розподілу влади і "усунення" парламенту. На думку колишнього головного юриста Януковича всі пункти договору були реалізовані, через що, на думку Портнова, українська влада діє "з особливою жорстокістю стосовно опозиційних сил, і вони змогли ізолювати суди".

Як пише Kurier, угода між політиками була укладена в березні 2014 року у Відні. Тому, виходячи з "місця скоєння злочину", екс-чиновник режиму Януковича вважає, що справа знаходиться в компетенції судової влади Австрії, навіть незважаючи на те, що збиток був заподіяний Україні.

Читайте також: Фірташ хоче назад в Україну , бо в Австрії "складно жити"

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Наразі Портнов веде роботу з віденськими адвокатами над заявою про кримінальне правопорушення. У свою чергу, в органах юстиції не коментують дану інформацію.

Раніше ряд ЗМІ повідомляли про таємну зустріч Порошенка, Кличка і Фірташа перед президентськими виборами в Україні у 2014 році.

Сам президент так прокоментував зустріч: "Я ніколи не заперечував дуже коротку і безглузду зустріч із Фірташем під час президентської кампанії. Але я категорично заперечую і заперечив будь-які домовленості - конфіденційні або відкриті - з Фірташем. Цього не було, цього не існує".

Порошенко сказав, що поїхав до Відня разом із Віталієм Кличком на день народження його брата Володимира і нібито випадково натрапив в одному з готелів австрійської столиці на Фірташа. При цьому сам Віталій Кличко не пам'ятає учасників тієї зустрічі у Відні.