Вчора, 8 липня, співробітники прокуратури Закарпатської області та управління СБУ затримали начальника та інспектора відділу митного посту Ужгород за підозрою в отриманні хабара.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

За даними ГПУ, затримання відбувалося "під час отримання чергової суми неправомірної вигоди, яку вони регулярно вимагали та отримували від перевізників".

У митників вилучили гроші, отримані від перевізників за безперешкодне перевезення різних груп товарів в зоні митної діяльності ТП Ужгород Закарпатської митниці.

Читайте також: Дороги будуватимуть за гроші з митниць - Порошенко

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Вилучено 14 400 гривень, 4,685 тисяч доларів, 665 євро, 2,8 тисячі чеських крон, 100 злотих і 500 російських рублів.

"Затримані працівники митниці отримували від жителів Закарпаття грошові кошти за сприяння у безперешкодному митному оформленні вантажу", - зазначили в ГПУ.

Зараз митники затримані, проводяться першочергові слідчі дії, перевіряється причетність до вказаного кримінального злочину інших посадових осіб зазначеного митного поста.

За вказаний кримінальний злочин працівникам митниці загрожує до 10 років позбавлення волі.