Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що близько двох тисяч росіян присутні в терористичному угрупуванні "Ісламська держава".

"Наші представники у своїх останніх інтерв'ю називали дві тисячі осіб, але це, за нашими оцінками, включає в себе кілька сотень колишніх і нинішніх російських громадян, які виїхали на постійне місце проживання до Європи", - заявив він.

Також Лавров додав, що російський уряд робить все можливе щоб відстежувати бойовиків, які підтримують ісламський екстремізм.

"Не можна намагатися використовувати із кон'юнктурною метою ті чи інші аномальні ситуації, коли комусь здається, що терористи у якійсь країні можуть бути тимчасовими попутниками і можуть бути використані для того, щоб усунути неугодні режими", - заявив Лавров.

Читайте також: У Туреччині закликають до вбивства геїв

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

За офіційними даними Пентагону, на території Донецької та Луганської областей воюють близько 12 тисяч російських військовослужбовців та найманців.

Ісламська Держава створена 15 жовтня 2006 року як "Ісламська держава Іраку". Метою угрупування є створення ісламського халіфату в Іраку із порушенням кордонів. Терористична організація вважається одною з найнебезпечніших у світі.