Курорти півострова занепадають від недофінансування. Крим змушений взяти у Росії кредит на утримання медичної та соціальної сфер.

Окупаційна адміністрація Феодосії констатувала сумне "обличчя" курортного міста, в якому занепад і запустіння.

Зокрема, пыдбиваючи підсумки минулого тижня, глава феодосійської "адміністрації" Дмитро Щепетков зазначив, що за зеленою зоною курорту тепер ніхто не слідкує, і міські клумби "потопають" в бур'янах.

За словами Щепеткова, в цьому винні дощі, які продовжують заливати Крим.

"У бюджеті було заплановано три покоси, але через безпрецедентну кількість дощів цього виявилося недостатньо. Доводиться вишукувати кошти. Бачимо "підзаросле" місто, але протягом двох тижнів це питання вирішимо", - пояснив Щепетков.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Читайте також: Крим просить гроші в борг під відсотки у Росії

Зокрема, зауваження про стан територій очільник міста зробив голові міської поліклініки, а також директору школи №17.

При цьому Щепетков вимагав, щоб освітні установи та медичні організації взяли ініціативу в свої руки і навели порядок на своїх територіях самостійно, оскільки коштів на це не вистачає.

Тим часом на вищому рівні управління півостровом також стурбовані фінансовим становищем Криму. Днями "міністерство фінансів" заявило про необхідність залучення кредиту для покривання витрат медичної та соціальної сфер півострова в розмірі 3,453 мільярдів рублів.

Фінансову допомогу очікують отримати від Росії, заявив "міністр фінансів" Криму Володимир Левандовський на позачерговому засіданні "Державної ради республіки".

Зокрема, на утримання "Міністерства освіти, науки і молоді" заплановано виділити 2,094 мільярдів рублів; на "Міністерство спорту" - 98,9 мільйонів рублів; на "Міністерство охорони здоров'я" - 641,9 мільйонів рублів; на "Міністерство праці та соціального захисту" - 314,2 мільйонів рублів.

Крім того, за рахунок коштів бюджету Росії в Республіці хочуть збільшити планові показники по доходах і видатках на суму 1,146 мільярдів рублів.

При цьому Левандовський зазначив, що процентна ставка по кредиту визначена на рівні 0,01%, або близько 1,5 мільйонів рублів.