Питання Криму не закрите, його окупація Росією ніколи не буде визнана міжнародним співтовариством, заявив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Так він прокоментував заяву свого російського колеги Сергія Лаврова про те, що приналежність Криму Росії не обговорюється і це питання закрите.

"Жодна держава, для якої права людини, міжнародне право та міжнародна безпека не порожні слова, ніколи не визнає російської окупації Криму і ті злочинні рішення, які ухвалила Росія", – сказав Клімкін.

Читайте також: Лавров вважає, що питання по Криму вирішене

За словами українського міністра, дії Росії спрямовані на ізоляцію півострова і його жителів.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Росія закрила Крим для світу. Росія також закрила Крим для тих жителів півострова, які хочуть жити на рідній землі в умовах свободи і процвітання. І щоб над ними не знущалася окупаційна влада, забирає останні цивільні права, позбавляючи надії на гідне життя", – сказав Клімкін.

Сьогодні, 9 липня, глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що в ході саміту БРІКС і ШОС ніхто з партнерів Росії в цих організаціях не заявляв про невизнання Криму російською територією. Тому питання Криму, за словами Лаврова, закрите.