Розміщення миротворчого контингенту на кордоні між Україною і Росією дозволило б відновити український контроль над всією територією Донбасу.

Про це заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський під час брифінгу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Без перекриття кордону говорити про швидке відновлення юрисдикції України на всій території Донбасу складно. Якби миротворці вийшли на кордон між російським агресором і Україна, за два тижні він була б відновлена", - заявив Жебрівський.

Читайте також: Клімкін – Лаврову: питання Криму не закрите

Також він підкреслив, через те, що Україна не контролює частину свого кордону з Росією, звідти надходять зброя, боєприпаси, військова техніка для терористів. Для відновлення контролю, за його словами, потрібна допомога європейських партнерів.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, 4 червня Верховна Рада прийняла зміни до закону "Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України". Це дозволить залучати іноземні війська на підставі рішення ООН або Євросоюзу. 25 червня президент Петро Порошенко підписав цей закон.