На Співочому полі в Києві відбувається Третій національний флористичний фестиваль "Місто Сонця", на якому представлені вертикальні інсталяції з рослин.

Київська влада і дизайнери-флористи запрошують киян та гостей столиці відвідати фестиваль, який триватиме до 19 липня, передає kiev.segodnya.ua.

На ньому можна буде побачити не лише квіткові композиції, а й новий вид ленд-арт техніки - вертикальні інсталяції з кори, моху, лози, сіна, рогозу та інших рослин.

Загалом на фестивалі представили 23 композиції. Авторами десяти з них стали дизайнери від кожного з районів столиці, решту спорудили художники та флористи.

Читайте також: Вуайеризм найсексуальніших супермоделей в соціальних мережах (фото)

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Організатори виставки - київська фіто-арт студія дизайнера Олени Бутко і "КиївЗеленБуд" - розповіли, що сподіваються популяризувати ленд-арт в Україні і прищепити любов українців до еко-культури.

Крім цього, флористи зазначили, що мріють перетворити Київ на справжнє "Місто Сонця".

"Я дуже люблю Київ. Люблю, коли сонце відбивається в куполах наших церков, в Дніпрі, на квітах і листі. Цим фестивалем ми лише хотіли довести, що Київ - сонячне місто" - зазначила Олена Бутко.

Організатори фестивалю і надалі хочуть зберегти за Києвом статус "Міста Сонця", тому наступного року виставку знову проведуть у столиці, але вже на міжнародному рівні, додала власниця фіто-арт студії.

Нагадаємо, до цього фестиваль "Міста Сонця" проводили в Євпаторії та Бучі.