Бойовики угруповання "Ісламська держава" повідомили, що знищать Сфінкса і піраміди в Єгипті, повідомляє УНН з посиланням на Jewishpress.

Терористи пояснили, що знищення стародавніх споруд - це їхній "релігійний обов'язок". Зокрема лідер ісламістів Абу Бакр аль-Багдаді повідомив, що ці пам'ятники стали "об'єктом культу" і повинні бути знищені.

Цю ідею підтримав ісламський радикал Анем Хоударі, який живе у Великобританії. За його словами, рано чи пізно "Ісламська держава" захопить Єгипет і встановить там халіфат. Тоді в Єгипті "не буде ні пірамід, ні Сфінкса, ні ідолопоклонства".

Читайте також: МЗС рекомендує українцям утримуватись від поїздок у Єгипет

Президент Єгипту Абд аль-Фаттах ас-Сісі наказав Збройним силам своєї країни почати бойові дії проти "Ісламської держави" і ХАМАСу. Останні повітряні і наземні атаки на 15 місць дислокації терористів були проведені спільними силами Єгипту та Ізраїлю.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, протягом останніх тижнів в Сирії мусульманськими бойовиками були знищені кілька стародавніх пам'ятників культури, у тому числі 15-тонна статуя лева аль-Лату, якій понад 2000 років.

Також стало відомо про мінування древніх руїн у Пальмірі.

Багато культурні цінності продаються "Ісламським державою" з молотка на чорному ринку. Отримані кошти з продажу йдуть на підтримку бойовиків.