При дотриманні певних дієт, ми намагаємося обмежити себе у вживанні продуктів, що містять вуглеводи. З одного боку це правильно, з іншого боку дефіцит вуглеводів призводить до зниження фізичної активності.

З дефіцитом вуглеводів ми втрачаємо свою енергію. Є таке поняття як вуглеводне вікно, яке треба вчасно закривати. Вуглеводне вікно - певний відрізок часу, в період якого наш організм, після фізичних навантажень, швидко засвоює вуглеводні продукти.

[[{"fid":"176773","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"4":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"640","width":"1024","class":"media-element file-default","data-delta":"4"}}]]

Якщо залишати "вуглеводне вікно відкритим", то це призведе до того, що організм буде відкладати і запасатися поживними речовинами взятих з продуктів, які ми їмо після тренування, а це призводить до відкладення жиру. Не плутайте це з м'язовою тканиною. Нехай навіть продукти будуть щадними після тренування, але вони будуть перероблятися в жир, при відкритому вуглеводному вікні.

Окрему увагу закриття вікна після тренування потрібно приділяти тим, хто нарощує м'язову масу. А також ті, хто шляхом тренувань намагається позбутися ваги. Вуглеводне вікно потрібно закривати, щоб відновлювалася енергія та не нарощувався жир.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються
Показати ще

Варто відзначити, що наш організм витрачає вуглеводи і білки як під час, так і після фізичних навантажень. Якщо ваша мета - позбутися ваги, хвилюватися про вуглеводному вікні вам не потрібно. Пийте якомога більше свіжої чистої води, і ви заповните її втрату в організмі, сприятимете його якнайшвидшому відновленню.

[[{"fid":"176767","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"3145","width":"4559","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]
Вуглеводне вікно необхідно закривати білковими і вуглеводними коктейлями. Такі коктейлі сприяють виробленню інсуліну, так само в їх склад входять амінокислоти, які необхідні для росту м'язової маси. Однак не варто забувати про те, що такий продукт не рослинний. Варто знати, як ваш організм відреагує на подібні коктейлі.
Так само можна закрити вуглеводне вікно такими продуктами, як гречка, мед, фрукти, горішки, молочні продукти,банани, свіжовичавлені соки, боби, кукурудза.

Їсти потрібно після тренування, у міру того, як проходить час. Через пару годин рівень глікогену буде знижуватися, пізніше ще знизяться в кілька разів. Глікоген - це швидкий вуглевод і щоб відновити його запас, іноді потрібно кілька днів, щоб повноцінно його відновити.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що шкірка баклажана містить речовини, які очищають організм від токсинів. Так само шкірка баклажана добре діє на роботу шлунково-кишкового тракту.