У Києві співробітники банку, оформивши фіктивні кредити, привласнили 7 млрд гривень. Назву банку наразі правоохоронці тримають у таємниці.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту протидії злочинності у сфері економіки МВС.

"Посадові особи банку за попередньої змови з юридичними і фізичними особами зорганізували діяльну схему з виведення активів з банку, гроші виводились за допомогою фіктивних кредитів", - йдеться в повідомленні.

Повідомляють, що залучені до схеми банківські рахунки відкрили на паспортні дані осіб - соціально не захищених, безробітних чи раніше судимих, котрі жодного стосунку до подальшого функціонування рахунків не мали.

Читайте також: Банк вкрав мільйон гривень з депозиту клієнта

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Було з'ясовано, що частина фізичних осіб-власників депозитів банку за грошову компенсацію відкривали банківські рахунки на свої паспортні дані, але цими рахунками не користувались, грошові кошти готівкою не знімали і жодного стосунку до діяльності працівників банку не мають, як і до одержання кредитів чи купівлі-продажу валюти", - наголошується в повідомленні.

Загалом упродовж 2012-2014 рр. з метою реалізації такої схеми було незаконно конвертовано в готівку 7 млрд гривень, йдеться в повідомленні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження. Правопорушникам загрожує термін ув'язнення від 7 до 12 років з конфіскацією майна.