Іноді не вистачає часу для того, щоб вести домашнє господарство. Сучасні жінки мають безліч турбот, але сім'ю ніяк не залишиш голодною. Заморожені продукти насправді прийшли на допомогу сучасним господиням.

Будь-який вид фруктів, овочів можна заготовити заздалегідь і при готуванні, вони не вимагають розморожування. Заморожені продукти можна придбати в магазині або заготовити самим. Яскраві упаковки різноманітних продуктів ваблять будь-якого покупця. Але не кожен замислюється про користь і шкоду даного виду продуктів. Перед тим як приготувати смачну страву, ми замислюємося про її користь і збереження корисних речовин.

[[{"fid":"176872","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"6":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"634","width":"1024","class":"media-element file-default","data-delta":"5"}}]]

Фахівці вважають, що заморожені продукти зберігають багато вітамінів. Адже проміжок часу між тим, коли овочі були зібрані і до заморозки максимально скорочено. Це і допомагає залишитися в овочах більшості вітамінів, але все ж деякі корисні властивості зникають при заморожуванні продуктів.
Виявляється, що низькій температурі вітаміни мають властивість окислюватися. Тому страва з продуктів, які заморожені вже не так корисно як у свіжому вигляді. Але це можна виправити. Щоб максимально отримати безліч вітамінів з заморожених продуктів, наприклад, в один вид овочів можна додати інші. При заморожуванні продуктів, найбільше втрачається вітамін С. В капусті, броколі, перець, зеленому горошку містять великий відсоток вітаміну С. В інших овочах, при заморожуванні теж втрачаються вітаміни, але не так сильно як відбувається з вітаміном С. Тому лікарі і дієтологи рекомендують харчуватися не тільки замороженими продуктами, але і чергувати їх зі свіжими.

[[{"fid":"176871","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"4":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"800","width":"1383","class":"media-element file-default","data-delta":"4"}}]]

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

При виборі заморожених продуктів у магазині уважно дивіться на упаковку, зовнішній вигляд самого продукту. Якщо продукти злиплися, це може означати, що вони вже були розморожені і заморожені повторно. Від подібних продуктів краще відмовитися. Особливо потрапляють під сумніви вагові заморожені продукти, так як ми не бачимо ніяких дат і терміну придатності зберігання продукту.

Коли ви збираєтеся приготувати заморожені продукти, їх необхідно промити в теплій воді. Це допоможе зберегти максимальну кількість вітамінів.

[[{"fid":"176869","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"401","width":"600","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Про шкоду фаст-фуду або напівфабрикату знають всі, тому навіть не варто розбирати питання користі цієї їжі після заморозки. А якщо ви все ж збираєтеся заготовляти овочі і фрукти в холодильну морозилку, не варто їх зберігати довгий час. Робіть заготовки в невеликих кількостях і різних видів.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що не всі продукти підходять для заморозки. Ідеальний варіант - це ягоди, сливи та персики. Пам'ятайте, що заморожувати потрібно тільки стиглі та неушкоджені фрукти.