Протягом наступних двох тижнів в українських школах проводитимуть медичні огляди на предмет неконтрольованої поведінки дітей. У столиці вже почали оглядати школярів від 6 до 14 років.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на пости батьків з різних регіонів країни у соціальних мережах.

Так, за словами батьків Оболонського району столиці, районне управління охорони здоров'я надіслало лист-розпорядження на доручення Департаменту охорони здоров'я з наказом попередити батьків про огляди та у двотижневий термін необхідно оглянути на предмет неконтрольованої поведінки школярів та нанесення умисних ушкоджень шкіри.

Така необхідність виникла через часті останнім часом випадки участі дітей в так званих групах смерті, які штовхають неповнолітніх до нанесення тілесних ушкоджень та самогубства.

Огляди проводитимуть медики у стінах школи, про що потім відзвітують перед керівництвом школи та Департаментом охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У мережі розпочалась дискусія стосовно цього факту. Деякі батьки висловили своє обурення та виступили проти такого розпорядження.

А в деяких школах роздали бланки та попросили батьків самостійно оглянути своїх дітей, після чого відзвітувати у бланку.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", на Львівщині школярки завадили черговому плану суїцидальної спільности "Синій кит" та врятували однокласника, який от-от мав зірватися з даху багатоповерхівки.