Організатори міжнародного пісенного конкурсу Євробачення відреагували на рішення України заборонити учасниці від Росії Юлії Самойловій в'їзд на територію країни-господаря цьогорічного заходу.

Про це йдеться в офіційній заяві Європейської мовної спілки, яка з'явилася на сайті організації після того, як Служба безпеки України оголосила свій вердикт.

"Ми маємо поважати місцеві закони країни-господаря, однак ми глибоко розчаровані цим рішенням, адже, на нашу думку, воно суперечить як духу Конкурсу, так і поняттю інклюзивності, яке складає основу його цінностей", - йдеться у повідомленні.

Крім того, представники спілки натякнули, що не втрачають сподівань – українська сторона піде на поступки і дозволить Самойловій виступати.

"Ми продовжимо діалог з представниками української влади, аби забезпечити всім учасникам можливість виступити на 62-му пісенному конкурсі Євробачення у Києві в травні", - додали речники Європейської мовної спілки.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", організатори Євробачення сподіваються привезти росіян до Києва.