Об'їзну дорогу в Кременчуці на Полтавщині та мост через Дніпро планує збудувати "Укравтодор" спільно з китайською компанією China road and bridge corporation.

Меморандум про реалізацію спільного проекту з будівництва автодороги Полтава - Олександрія на ділянці об'їзду міста Кременчук з мостом через Дніпро підписали керівник "Укравтодору" Славомир Новак і віце-президент China road and bridge corporation Ду Фей , повідомили у прес-службі Держагенства.

На думку Новака, поява мосту в передмісті дозволить перенаправити транзитний трафік за межі Кременчука, розвантажить вулиці, гарантуватиме більш безпечні поїздки та істотно поліпшить екологічну ситуацію. Крім того, він зробить Подніпров'я більш інвестиційно привабливим.

У відомстві додали, що в конструкції моста повинна бути передбачена можливість майбутнього облаштування лінії метро для з’єднання лівобережної і правобережної частини міста.

Нинішній міст через Дніпро, збудований у 1949 році, проходить фактично в центрі Кременчука, і щодня через нього проїжджає в середньому більше 10 тис. транзитних автомобілів, більшість з яких – вантажівки. Він має дві смуги руху. Крім того, через міст проходить дві важливі автомобільні дороги державного значення: національна траса Бориспіль - Кременчук - Дніпро - Запоріжжя - Маріуполь і міжнародна Полтава - Олександрія, яка є частиною європейського коридору Полтава - Кишинів - Слободзея ( Румунія) і частиною 9-го пан'європейського транспортного коридору.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Після того, як буде реалізований амбітний проект "Укравтодору", нинішній міст будуть використовувати виключно для внутрішньоміських поїздок.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", одного з високопосадовців "Укравтодору" запідозрили в корупції.