Три роки тому швейцарська Федеральна політехнічна школа Лозанни оголосила про плани будівництва незвичайного космічного апарату. Він буде, збирати космічне сміття і спалювати його у верхніх шарах атмосфери Землі.

Апарат отримав назву CleanSpace One. Він буде використовувати складну сіткуконічної форми для збору сміття. Це дозволить значно ефективніше збирати його і відправляти до атмосфери.

Запуск космічного прибиральника повинен відбутися приблизно в 2018 році. Першою метою CleanSpace One стане супутник SwissCube, що вийшов з ладу.

Управляти CleanSpace One буде комп'ютер на базі спеціальних алгоритмів. Вони, дозволять йому вираховувати всі потрібні кути падіння сонячного світла, розміри апарата, швидкість, з якою він рухається, і співвідносити їх зі швидкістю і обертанням самого прибиральника.

Читайте також: Мікроби підготують Марс до заселення

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як тільки супутник SwissCube опиниться в зоні дії, CleanSpace One розправить свою сітку і захопить супутник. Після цьоговона закриється для фіксації апарату в пастці.

Концепт сітки для захоплення сміття запропонували студенти з університету прикладних наук Західної Швейцарії.