Грецький уряд направив європейським кредиторам пакет пропозицій щодо реформ з переліком заходів по запобіганню банкрутства країни. Також там міститься прохання надати Греції фінансову допомогу в розмірі 53,5 млрд. євро на три роки.

Про це повідомляє Reuters.

Ці гроші мають покрити існуючі боргові зобов`язання Афін і стабілізувати фінансову систему. Також, у документі є пропозиція списати частину вже існуючого грецького боргу. У обмін Греція пропонує вже з понеділка запровадити низку реформ, зокрема, податкову і реформу пенсійної системи. Країна поетапно відмовиться від податкових пільг для своїх островів і підвищить податок на судноплавні компанії.

З початку липня Афіни не можуть розрахуватися зі старими боргами. Якщо на саміті Євросоюзу цієї неділі їм не вдасться домовитися з міжнародними кредиторами, тоді на країну чекає дефолт.

Читайте також: В Греції продовжили "банківські канікули" і ліміт на зняття готівки

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

5 липня на референдумі з питання вимог міжнародних кредиторів в обмін на фінансову допомогу більшість громадян Греції висловилися проти висунутих умов. Відразу після референдуму глава прес-служби канцлера Німеччини Ангели Меркель Штеффен Зайберт заявив, що поки підстав вести переговори про нову угоду з Грецією немає.

Нагадаємо, через загрозу дефолту у Греції найбільше потерпає туристична галузь. Кількість скасованих турів до Греції цього літа значно зросла.