Президент Петро Порошенко 9 червня відкрив фреску присвячену Сергію Нігояну в Києві. Офіційна церемонія відбулася у сквері Небесної Сотні в центрі столиці неподалік від Майдану Незалежності.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Порошенко вшанував пам'ять героїв Небесної сотні і наголосив, що такі як Сергій Нігоян показали всьому світу, що українці ніколи не погодяться жити "по поняттях".

На церемонії відкриття фрески також були присутні уповноважений представник Португалії і сам автор фрески, а також батьки Сергія Нігояна.

"Знаменитий стріт-арт художник з Португалії Алешандре Фарту подарував нам це чудове графічне панно. Мене дуже вразили очі Сергія", - сказав президент.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Глава держави радий, що це була громадська ініціатива, а не протокольне парламентське завдання.

Читайте також: Знаменитий португалець намалював на стіні будинку портрет Нігояна

"Від імені всього українського народу дякуємо вам за вашого сина. Сергій і сьогодні надихає нас воювати за нашу Україну, що ми і робимо", – сказав Порошенко, звертаючись до батьків загиблого героя.

Під час церемонії відкриття присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять Небесної сотні і Сергія Нігояна.

Нагадаємо, Сергій Нігоян загинув 22 січня минулого року під час розстрілу учасників акції протесту на вулиці Грушевського у Києві.