Американські Військово-повітряні сили і Національна адміністрація з ядерної безпеки США провели випробування модифікованої ядерної бомби B61. Тестування основної термоядерної зброї в пустелі Невади пройшло успішно.

Про це повідомляє офіційний сайт Національної адміністрації з ядерної безпеки США.

Бомба B61-12 без бойового заряду скинули на полігоні Тонопа в Неваді. Її запустили з винищувача F-15E.

Це перше випробування із серії трьох тестів, які заплановані на майбутнє.

Розробка бомб серії B61 бере початок ще з 1961 року. Модель B61-12 LEP розробляється з 2012 року.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

В даний час загальний обсяг виробництва всіх модифікацій B61 становить приблизно 3155 штук. З них на озброєнні стоїть понад 150 стратегічних бомб та 400 нестратегічних боєприпасів, а ще близько 200 нестратегічних бомб зберігається в резерві.

Читайте також: Найперспективніший літак Росії виявився чеської розробкою

У програмі модернізації B61 беруть участь Сандійска, Лос-Аламоська лабораторії і компанія Boeing. Це дозволить продовжити терміни служби зброї, розширити його можливості, а також скоротити загальну кількість боєприпасів такого типу.

Після серії випробувань і доробок B61-12 LEP замінить всі застарілі моделі бомб.

Відзначимо, 4 квітня Пентагон провів випробування найбільшої в арсеналі США протибункерної авіабомби. Вона здатна знищити або зробити непридатними найбільш укріплені іранські ядерні об'єкти.