В Україні 5 мільйонів осіб, тобто "майже кожен дев'ятий" її житель, потребують надання гуманітарної допомоги.

Про це на брифінгу в Женеві повідомив офіційний представник Управління ООН з координації гуманітарних питань Йенс Ларке.

На його думку, гуманітарна криза в Україні продовжує посилюватися. Ларке нагадав, що майже півтора мільйонів жителів країни - внутрішні переселенці.

Пріоритет у наданні допомоги ООН віддає жителям територій поблизу лінії зіткнення і земель, підконтрольних невизнаним "республікам".

Читайте також: У кожного десятого бійця, що повертається з АТО, розлад в сім'ї

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Цього року допомогу отримали понад 450 тисяч осіб. Це були продовольчі та непродовольчі товари та матеріальна допомога. Також постраждалі в результаті бойових дій на Сході України отримали безкоштовні медичні консультації та психологічну підтримку.

Йенс Ларке заявив, що Всесвітня продовольча програма ООН планує до кінця року надати допомогу 500 тисячам чоловік. Це в три рази більше, ніж було раніше.

Він також висловлює стурбованість щодо зимового сезону, коли потреби людей зростуть.

"Фінансування потрібне зараз, щоб можна було забезпечити достатню кількість запасів", - додав Ларке.