Сербська поліція заборонила всі публічні зібрання у столиці країни Белграді до 20-ої річниці масових убивств у Сребрениці.

"Попереджаю усіх, хто планує проводити такі акції, що поліція не дозволить їх", – сказав міністр внутрішніх справ Сербії Небойша Стефанович.

У поліції пояснили заборону міркуваннями безпеки, повідомляє Радіо Свобода.

Обмеження стосується як акцій зі вшанування пам'яті жертв, так і зібрань ультранаціоналістів, які погрожували зірвати жалобні заходи.

Читайте також: Росія заперечила, що бійня в Сребрениці є геноцидом

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ініціатива-7000, сербська неурядова організація під керівництвом активіста Душана Масіча планувала 11 липня в Белграді акцію, під час якої близько семи тисяч людей мали лягти на тротуар біля парламенту.

За словами організаторів, таким чином вони хотіли вшанувати пам'ять понад вісім тисяч мусульманських чоловіків і хлопчиків, що загинули від рук армії боснійських сербів у сусідній Боснії й Герцеговині під час різанини 1995 року.