СБУ і прикордонники перекрили канал, яким український бурштин незаконно вивозили до Китаю. Повідомляють, що процесом керували працівниками Одеської митниці.

"Одним з організаторів оборудки був співробітник Одеської митниці. Використовуючи службове становище, зловмисник організував незаконне вивезення великої кількості бурштину з території України через пункт пропуску "Аеропорт "Одеса", - ідеться у повідомленні Служби безпеки.

Розповідають, що камінь вивозили партіями по 100-200 кілограмів декілька разів на тиждень. Переважно, це робили громадяни Китаю.

Читайте також: Затримали чиновників, що кришували "бурштинову мафію"

У п'ятницю, 9 липня, президент Петро Порошенко заявив, що наступного тижня завершать операції із затримання людей, які фінансують незаконне видобування бурштину.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще