Переговори у австрійському Відні між Іраном та країнами "шістки" офіційно продовжили до 13 липня. Однак, як пояснили учасники переговорів, угоди все ж сподіваються досягнути вже в суботу.

Про це повідомляє Еuronews.

Режим полегшених санкцій для Ірану також подовжили до понеділка.

Наразі переговори між сторонами просуваються надзвичайно складно. Кінцевий їх термін відсунули вже втретє за останні 10 днів.

Голова іранської делегації Мохаммад Джавад Заріф заявив, що прогрес у перемовинах відчутний. Однак Іран звинувачує Західні країни у тому, що вони відступають від обіцянок, які давали раніше. Також вони, за словами іранської сторони, встановлюють нові перешкоди на шляху до угоди.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Читайте також: Цього тижня США та Іран домовляться по ядерній програмі

Тим часом представники Німеччини, як заявив речник міністерства закордонних справ країни, вважають, що угода між Іраном та західними силами все ж можлива.

Відомо, що одним із каменів спотикання став доступ на військові об'єкти на території Ірану. Тегеран категорично відмовляється допускати туди іноземних спостерігачів, як того вимагають представники країни Заходу.