У столиці Малайзії Куала-Лумпурі пом'янули 298 загиблих у катастрофі малазійського "Боїнга", який збили минулого року в небі над Донбасом.

Про це повідомляє "5 канал".

В столичному аеропорту Малайзії зібралися родичі жертв трагедії, урядовці та просто небайдужі громадяни. Загиблих вшанували хвилиною мовчання. Після цього переглянули відео з місця катастрофи.

На церемонії виступив прем'єр-міністр країни Наджиб Разак.

"Слідство вже близьке до знаходження винних у трагедії, але аналіз - може тривати до кінця року", - заявив він під час своєї промови.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Публікації доповіді за результатами розслідування авіакатастрофи очікують на початку жовтня цього року.

Читайте також: "Міжнародний трибунал у справі MH17 - політичне шоу" - посол Росії в ООН Чуркін

Разак наголосив, що уряд країни не збирається припиняти пошуки справжніх причин трагедії.

Нагадаємо, раніше Малайзія подала до ООН проект резолюції про створення міжнародного трибуналу для розслідування катастрофи рейсу MH17. Цю ідею підтримали Нідерланди та Україна. Москва ж, у свою чергу, категорично виступає проти його створення. Вона не припиняє запевняти, що не має до катастрофи жодного стосунку.