У цей час в боснійському місті Сребрениця проходить жалоба, присвячена 20-річчю різанини боснійських мусульман. Ця трагедія є одною з найстрашніших за всю історію Балкан.

В 1995 році сербська армія знищила 8 тисяч боснійських мусульман. Серед загиблих були мирні чоловіки віком від 13 до 77 років.

До міста Сребрениця приїхали близько 50 тисяч людей зі всього світу, серед яких 40 офіційних представників різних держав. На церемонії лунає гімн Боснії і Герцеговини, проходить читання Корану, виконання траурних пісень і спільна молитва.

Під час трауру поховають тіла ще 136 людей, особи яких були встановленні лише за аналізами ДНК. Останки ще 2 тисяч жертв так і не були виявлення досі.

Читайте також: Хорватії видали військового злочинця "Капітана Драгана"

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Сербська сторона визнала цей інцидент геноцидом лише у 2010 році. Діючий президент Сербії Томислав Николич досі не визнає цю трагедію геноцидом.

Вчора сербська поліція заборонила всі публічні збори в столиці країни Белграді до 20-ї річниці масових вбивств у Сребрениці.