Відкрита загроза Росії змусить США укріпити Європу і розмістять важку техніку в Німеччині.

Америка має намір спробувати компенсувати скорочення озброєних сил в Європі, що дозволило б США легше провести ротацію в регіоні та укріпити підрозділи в Східній Європі. Про це розповів начальник штабу армії генерал Рей Одієрно в інтерв'ю Wall Street Journal.

За його словами, все готовий план на два роки. Так, він хоче розвернути додаткові бригади з важкою технікою - танки і бронетранспортери в Німеччині. А це буде гарантією того, що вони зможуть розвернути необхідні сили в Європі у разі кризи.

Частина цієї техніки регулярно використовуватиметься невеликими підрозділами для навчань у Східній Європі, ще частина – буде на випадок загрози. Це дозволить бригаді з приблизно 3500 солдатів швидко переміщатися по Європі.

Генерал також планує призначити 4-у піхотну дивізію у Колорадо як регіональну силу, що буде "вирівнювати" ситуацію у Європі. Тобто бригада, вертольоти і фахівці з логістики регулярно проводити у Європі маневри. Зараз таке призначення в Штатах має лише одна бригада, яка базується у штаті Джорджія.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Чоловік королеви Великобританії вилаяв фотографа

Такий план на два роки дозволить більшій кількості солдатів брати участь у операціях і навчаннях у Європі. А головне, за словами начальника штаба армії США, дозволить експертам розвідки зосередитися на загрозі з боку Росії.