Зростає кількість випадків отруєння людей в окупованій частині Донбасу через неякісну "гуманітарну" з Росії.

Про це повідомив речник Адміністрації президента з питань Антитерористичної операції Андрій Лисенко на брифінгу в Києві, пише Радіо Свобода.

"Фіксується збільшення випадків отруєння місцевих мешканців, зокрема дітей внаслідок вживання страв, для приготування яких використовуються продукти харчування низької якості та з закінченим терміном придатності, що прибувають на окуповану територію сходу України у якості так званої "гуманітарної допомоги" з Росії", - зазначає Лисенко.

Читайте також: Терористи затримали міністра освіти за крадіжку гуманітарки

Росія щотижня надсилає так звані "гуманітарні конвої" до частин Донецької та Луганської областей, які українська влада не контролює. Як повідомляли російські ЗМІ, 25 червня дві колони, що складалися з більш як 100 автомобілів, доправили до Донецька та Луганська понад 1000 тонн гуманітарних вантажів, серед яких харчі та медикаменти.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Українська сторона неодноразово наголошувала, що всі попередні такі вантажі з Росії переміщувалися на територію України незаконно, без згоди уряду, з порушенням національного законодавства і загальновизнаної міжнародної практики.