У Ємені перервано перемир'я, яке почалось у п'ятницю ввечері. До нього закликала ООН з гуманітарних міркувань. Проте протривало воно всього кілька годин.

Про це повідомляє Еuronews.

Край йому поклали удари з повітря коаліції на чолі з Саудівською Аравією, а також збройне протистояння у третьому за розміром місті Таїз. Під повітряні удари головним чином потрапила столиця Ємену, місто Сана. Наразі її контролюють повстанці-хоусити.

З початку березня у конфлікті загинуло 3 тисячі людей.

Очолювана саудівцями коаліція, до якої приєдналися військові з кількох арабських країн, намагається подолати підтримуваних Іраном хоуситів. Союзники також прагнуть повернути до влади президента Абд-Раббу Мансура Хаді.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте также: США відправлять до Німеччини свої танки й БТРи

Військові дії найдорожче обходяться для 25-мільйонного населення країни. Наразі 80% жителів потребують харчів, питної води, або захисту від насильства.

Рада безпеки ООН раніше закликала сторони конфлікту припинити бойові дії.