Крим самостійно не може зібрати врожай і просить допомогти Україну.

Про це заявив в ефірі на одному з кримських телеканалів перший заступник міністра сільського господарства Криму Микола Полюшкин. Незважаючи на допомогу Росії, техніки на окупованому півострові не вистачає, щоб прибрати врожай.

Самопроголошена влада Криму сподівається, що Україна вишле 800 комбайнів на допомогу. Це буде на умовах договірної оренди, передає портал replyua.net.

Так званий глава Криму Сергій Аксенов дав навіть розпорядження без перешкод пропускати українські комбайни на півострів. Торік уже була схожа ситуація, і тоді техніка з материка також допомогла вирішити проблему.

Читайте також: "ДНР" запустить свій мобільний оператор на базі вкраденого майна

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

За словами Полюшкина, поставляти зерно на експорт все ж не вдасться і це будуть робити тільки через Росію.

"Раніше Крим традиційно орієнтувався на експорт, але з тих пір, як Крим потрапив до зони санкцій, ситуація кардинально змінилася", - сказав чиновник.

Чи буде Україна відправляти комбайни на допомогу окупованому Криму, поки немає інформації.