Проросійські терористи намагалися збити не нідерландський Boeing, а свій. Це б дало привід для масштабного вторгнення в Україну.

Таке несподіване припущення висунув відомий російський політолог Андрій Піонтковський. Він вважає, що літак збили навмисно. Але хотіли знищити російський Boeing, що летів рейсом "Москва-Мілан". Це б допомогло організувати привід для великомасштабного вторгнення до України, передає replyua.net.

"Інакше ніяк не пояснити, як військові могли сплутати Boeing, що летить на висоті 10 тис. метрів з Ан, який не може піднятися вище 5 тис. метрів, - сказав політолог.

До речі, наказ такого рівня без верховного головнокомандувача ніхто віддати не міг, додає він.

На його думку, Путін безпосередньо пов'язаний з терактом. Лише тому РФ проти створення міжнародного трибуналу щодо розслідування катастрофи. Вона може накласти вето і не допустити створення такого трибуналу через Раду безпеки ООН. Кремль звинувачує у катастрофі лайнера Україну.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Читайте також: Через спеку в Забайкаллі горить десять тисяч гектарів

Нагадаємо, теракт стався 17 червня минулого року, коли розбився пасажирський літак, що летів з Амстердама до Куала-Лумпур. Усе 298 людей, які були на борту, загинули. Пасажирський Boeing збили за допомогою зенітно-ракетного комплексу "Бук", який є на озброєнні російської армії.