Гуманітарну допомогу на суму понад 100 тисяч гривень Черкаському обласному шпиталю для інвалідів війни передав швейцарський благодійний фонд "24h-Help". Це спеціальні ліжка, матраци від пролежнів, медичне обладнання та ліки, одяг для персоналу та білизна, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

"Ми допомагаємо бійцям і на передовій, і пораненим у шпиталях, і самим військовим шпиталям. Українська діаспора є в різних містах Швейцарії. Усе це ми збирали власними силами: своїми руками звозили, завантажували. Ми багато разів ці фури завантажували і вночі. У мене у Швейцарії дуже багато знайомих, які це все віддали безкоштовно як пожертву для України", – говорить президент благодійного фонду "24h-Help" Ірина фон Бург, українка, яка переїхала до Швейцарії 20 років тому.

Читайте також: Форму для армії закуплять на електронних торгах

Навесні Ірина фон Бург сама побувала в зоні АТО, де потрапила під обстріл. Каже, що швейцарцям подають неправдиву інформацію про події в Україні.

"Там говорять, що Україна воює сама із собою, тобто, відбувається громадянська війна, що Путіна тут немає. Я навіть спеціально привезла сюди швейцарське телебачення, щоб показати, що це все неправда. Наприклад, батальйон "Азов" називають "неонацистами". Ми проти цього навіть виходили в Цюріху на демонстрації. У принципі, росіяни ведуть себе в Швейцарії дуже агресивно", – наголосила швейцарська українка.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За її словами, швейцарські благодійники готові надавати Україні іще більше допомоги, якщо вона надходитиме безпосередньо в руки тим, хто цього потребує. Зокрема, частину привезеного черкаські "самооборонівці" передадуть дітям та родинам загиблих.